A Csongrád megyei lakosok 126 évig dolgoznak a két új szobor áráért

A Csongrád megyei lakosok 126 évig dolgoznak a két új szobor áráért

A vámpírkormány meg szépen csendben kipengeti. Válsághelyzet ide vagy oda, a luxusra mindig van pénze Magyarországnak. 

Baromira kellett az Orbán-kormánynak az önkormányzatok gépjárműadója, hogy aztán nettó 326,5 millió forintot fizessen ki a Magyar Nemzeti Bank ingatlanos cége két grandiózus szoborért.

Nem, nem viccelünk. Sajnos. 

A két giccses szobor az egykori Postapalotát díszíti majd a budai Krisztina körúton. Az 'Arany Dinamikája' elnevezésű szoborért nettó 127 milliót perkálnak az adófizetők, a 'Csodaszarvas'-ért pedig nettó 199,5 millió forintot. A hazai fideszes pofátlanság ismét egy újabb szintre emelkedik.

Minő érdekes, hogy a kulturális műveket Szőke Gábor Miklós - aki közpénzekből már durván meggazdagodott - cége, a Dante Birodalom Kft. készítheti el. Jól sejtitek, pont ugyanaz a társaság amelyiktől nemrég másik két szobrot is rendelt csaknem 700 millió forintért a Matolcsy György vezette jegybank tulajdonában álló cég.

Értjük mi, hogy kultúra, művészet meg minden, de ha ilyen brutális összeget fizet az állam két szoborért, Csongrád-Csanád megyében miért csak 214.786- forint a teljes munkaidőben alkalmazásban állók kedvezmények nélküli nettó átlagkeresete?

Ez pontosan azt jelenti, hogy 1518 havi átlagbért fizetnek ki a fideszes szobrászoknak a vizuális szennyezésért.

Egy, a megyében élő, átlagkeresettel rendelkező magyar polgár 126 év alatt tudná összegyűjteni azt az összeget, amit az undorító kormányunk két szoborért kipenget. Úgy néz ki, a válsághelyzet még sem ütött akkora lyukat az Orbán-kormány mocskos gazdaságán.

Mit se számít, hogy mennyien élnek az utcán, ki maradt munkahely nélkül, kinek van veszélyben a megélhetése vagy ki az, aki nem tudja időben kifizetni a rezsit. Lesz legalább ÚJABB két többszázmilliós szobrunk, amiknek a látványa majd biztos étel lesz az éhezőknek, munka a munkanélkülieknek.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.06

Márki-Zay Péter nem tétlenkedik, sorra oldják meg a város problémáit

Hódmezővásárhely polgármestere folyamatosan a fideszes csicskák kereszttüzébe kerül. Miért? Mert őszinte és nem hagyja magát és a várost eltiporni. 

  • 2020.08.04

Botrány: a Csongrád megyeieknek Pestre kell utazni a fogászatért

Körülbelül 200 kilométert utazhatsz a fővárosi Szentkirályi utcai ügyeleti központig, ha fáj a fogad.

  • 2020.07.29

Országszerte jutottak Mészáros szalmonellás tojásaiból

Az áruházláncnak rengeteg doboz tojást kell visszahívnia. Szalmonellásak.