Jó hír a hódmezővásárhelyi lakosoknak: irtják a szúnyogokat!

Jó hír a hódmezővásárhelyi lakosoknak: irtják a szúnyogokat!

A lakosok szerencséjére a Nemzeti Népegészségügyi Központ 180 napra engedélyezte a légi kémiai szúnyogirtást. Miért? Egy esetleges szúnyogok okozta betegséghullám megjelenésétől tartva. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatta az országos tisztifőorvost, hogy az elmúlt hetek esőzései miatt elszaporodtak a szúnyogok, és a megfelelő mértékű gyérítés a meglévő biológiai, illetve földi, kémiai módszerekkel már nem biztosítható.

Emiatt került sor az intézkedésre -  az NNK ugyanis engedélyezte a szúnyogok légi úton való gyérítését deltametrin és természetes piretrin hatóanyagtartalmú biocid termékekkel.

Az MTI-nek adott közleményben az áll, 

A rovarok a csípés kellemetlen érzésén túl több fertőző betegség terjesztői lehetnek, ráadásul az utóbbi években több olyan trópusi szúnyogfaj is megjelent, amely forró égövi betegségeket terjeszt.
Hódmezővásárhelyen 2020.07.29-én végzik a szúnyoggyérítést. A szúnyoggyérítés ütemterve, a beavatkozások helyszíne és ideje az OKF honlapjáról tölthető le.

Ez idő alatt a szabadban tárolt tárgyakat, ruhákat érdemes letakarni vagy zárt térbe vinni. A kezelés alatt és után az ablakokat és ajtókat egy órát keresztül zárva kell tartani, a szellóztető berendezéseket pedig ki kell kapcsolni.

A szúnyogok ellen egyénileg is lehet védekezni. 

Méghozzá az épületek körüli, a szúnyoglárváknak otthont adó, kisebb pangó tócsák, például vízzel teli kaspók megszüntetésével, kiürítésével.

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.06

Márki-Zay Péter nem tétlenkedik, sorra oldják meg a város problémáit

Hódmezővásárhely polgármestere folyamatosan a fideszes csicskák kereszttüzébe kerül. Miért? Mert őszinte és nem hagyja magát és a várost eltiporni. 

  • 2020.08.04

Botrány: a Csongrád megyeieknek Pestre kell utazni a fogászatért

Körülbelül 200 kilométert utazhatsz a fővárosi Szentkirályi utcai ügyeleti központig, ha fáj a fogad.

  • 2020.07.30

A Csongrád megyei lakosok 126 évig dolgoznak a két új szobor áráért

A vámpírkormány meg szépen csendben kipengeti. Válsághelyzet ide vagy oda, a luxusra mindig van pénze Magyarországnak.