Bősz Anett: Propaganda és Paks helyett költsön a kormány útfejlesztésre!

Bősz Anett: Propaganda és Paks helyett költsön a kormány útfejlesztésre!

A Liberálisok érdi országgyűlési képviselője számonkéri a kormányon azt a 60 milliárdot, amit még 2018-ban ígértek az érdi úthálózat fejlesztésére.

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője, a DK frakcióvezető-helyettese Érden tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról a 60 milliárd forintról, amit 2018-ban ígért a Fidesz-kormány a város úthálózatának leburkolására, de mind a mai napig nem fizetett ki.

2018. március 14-én Aradszki András, Érd és környéke országgyűlési képviselője, Kósa Lajos, a kormány megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli minisztere, valamint az akkori polgármester T. Mészáros András 60 milliárd forintot ígértek a választási kampány hajrájában az érdi úthálózat fejlesztésére. És azt mondták, hogy itt bizony 5 éven belül azt a 300 km utat le fogják aszfaltozni, ami még nem rendelkezik a városon belül szilárd burkolattal.

Egyhangú döntés született akkor az önkormányzati közgyűlésben. A kormánypárti és az ellenzéki képviselők, illetve a civilek képviselője is igennel szavazott erre a 60 milliárdra. Ez a pénz a kormány külön hozzájárulása az úthálózat fejlesztéshez. A Modern Városok Programon felül jár az összeg Érdnek.

Aradszki még aznap elbüszkélkedett a beígért fejlesztéssel, de az azóta eltelt két évben sem történt semmi.

A KDNP-s képviselő már akkor is nagy facebookozó volt. Győzelmi jelentésnek beillő, azóta hazugnak bizonyult posztjában ezt írta.

"2018-2022 között 60 milliárd forint értékű lakóút építési program indulhat Érden! Ennek támogatását jelentette be ma Kósa Lajos miniszter. 1990 óta messze ez a legnagyobb összeg, amit utakra fordíthat a város. Hajrá Érd!"

Aradszki és az azóta megbukott fideszes polgármester, T. Mészáros András a Városházán fontoskodnak.
 

Bősz Anett azért fordul most Araszki Andráshoz, hogy kormánypárti képviselőként nyújtsa be helyette módosító indítványát.

A 2021-es költségvetés parlamenti vitában összesen 808 módosító indítványt nyújtottak be az ellenzéki pártok. Ezeket egytől egyig elutasította a fideszes törvénygyár. Bősz Anett, a Liberálisoktól azért fordul Aradszki Andráshoz, Érd és környéke országgyűlési képviselőjéhez mert reméli, hogy kormánypárti képviselőként ő több sikerrel jár.

Én arra szeretném tisztelettel kérni Aradszki András képviselőtársamat, minekutána az a tapasztalatom, hogy a kormánypárti módosító indítványokat elfogadják, próbálja meg a minisztériummal, hogy milyen források vannak, amikről le tudna mondani a kormány.
Bősz Anett a következő költségvetési tételek átcsoportosítását javasolta:
  • Csökkentsék a közmédia finanszírozását 30 milliárddal.
  • A Paks 2 beruházás 115 milliárd forintos tőkeemeléséből adjanak a városnak 20 milliárdot..
  • A miniszterelnök kommunikációjára szánt 24 milliárd forintból helyezzenek át 10 milliárd forintot.

"Én azt gondolom, hogy 13 milliárd forintból is tud kommunikálni a miniszterelnök úr."

Aradszki most megmutathatja, hogy nem csak a kormány akaratát és a saját érdekeit képviseli, hanem tényleg azért a városért és környékért dolgozik az Országgyűlésben, amelynek lakóinak többsége megválasztotta. Ha nem így tesz, annak legkésőbb 2022-ben meglesz a következménye.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.07

Orbán úgy nevelte lányait, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni

Migránsok, libernyákok, a kormány nagyszerű sikerei és természetesen nemzeti konzultáció. A szokásos már-már unalmas témák mellett két érdekesebb dolog is kibukott ma Orbán száján.

  • 2020.08.07

Dull Szabolcs nem tudja, honnan szerezte meg a Fidesz a híváslistáját

Az Index.hu kinyírásával mindenki veszített Magyarországon – mondta a lap kirúgott főszerkesztője a HVG Teraszon.

  • 2020.08.07

A KATA szigorításával a kisvállalkozóknak is jót odasóz Orbán

A szakértő szerint a legkevésbé védekezőképes kisvállalkozók esélyeit rontja a szigorítás, vállalkozások szűnhetnek meg, sokaknak csökkenhet a jövedelme.