Fidesz-milliárdos hajóztatja-röpteti Orbánt és csicskáit

Fidesz-milliárdos hajóztatja-röpteti Orbánt és csicskáit

Mi köti össze az Adriát, Máltát és Tiszakécskét? Szíjj László, meg két luxusjacht.

Kicsi ország vagyunk mi ahhoz, hogy ne tűnjön fel a rongyrázás. Orbán tehát vagy ostoba, vagy magasról tesz rá, hogy mit látnak a magyarok. Egyik sem túl jó ajánlólevél.

Luxus hármas

Létezik 3 luxusjármű, amit a miniszterelnök és holdudvara úgy használ, mintha nem lenne holnap.

Az egyik egy magánrepülőgép. Orbán többször ugrott át vele a horvát tengerpartra, éppen oda, ahol egy Lady MRD nevű luxusjacht állomásozott. A hajón megfordult korábban Mészáros, de üdülgetett rajta a MÁV-vezér Homolya és persze maga Szíjj László.

Ez eddig kettő.

Az Átlátszót érdekelni kezdte, hogy vajon kihez tartozhat a jacht: egy máltai off-shore céghez vezetettek a szálak.

A vállalat tulajdonosa pedig nem más (egy másik cégen keresztül), mint Szíjj László!

A Lady MRD azonban nem az egyetlen jármű, van ott még egy „kisebb” is. Az Artemy fedélzetén 2016-ban Lölő és felesége nyaralt, hasonlóan luxuskörülmények között.

Megvan a három.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere

Szíjj egy tiszakécskei üzletember, aki Orbán országos cimborája. Állami beruházások hizlalták, míg végül a 4. leggazdagabb magyarrá vedlette ki magát. A felcsúti királlyal szép csendben lepacsizta a közbeszerzéseket, és megszerezte Simicska Közgépét. A feledésbe merült cég Szíjj kezében éledt fel, most már Mészárossal közösen visznek egy sor tendert. Az együttműködés határokon átívelő, még egy bulgáriai építőcéget is összedobtak.

A családbarát kormányzás jegyében nemrég Orbán vejével volt egy üzletecskéje. Tiborcz potom 3,65 milliárdért passzolta át a visegrádi haldokló hotelprojektet. Két évig semmit sem költött rá, Szíjj mégis a korábbi ár dupláját fizette ki. Mindenki jól járt: Tiborcz kapott egymilliárd osztalékot, Szíjj meg egy jó pontot a családi gyorssegélyért.

A strómanok alaposan ki vannak tömve. Szíjj László két luxusjachtot tart fenn, az Adrián hajókázik, Dubajban szórja a pénzt. Miközben minden 4. magyar rosszabbul él, a holdudvar fülig gázol az adófizetőktől elsíbolt lóvéban.

Kéz kezet most

A sikeres vállalkozó persze visszaadja a „kölcsönt”. Simán belefér, hogy a NER tagjai a jachtokon partizzanak, a mi pénzünkön nagyra nőtt Szíjj vagyontárgyain. Egyesek szerint a repcsi is hozzá tartozhat, Orbán pedig repked vele, mintha a sajátja lenne.

Mert a Fidesz feje semmit sem ad ingyen. 

Bár a haveroknál van a szajré jelentős része, jól tudjuk, hogy kitől kapták. Harácsolnak, mert megtehetik, mindaddig, amíg felcsúti Viktort szolgálják.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.10

Példakép: Orbán diktátor haverja épp brutális választási csalást követ el

Eddig is "Európa utolsó diktátoraként" emlegették Orbán haverját, de Lukasenka most szintet lépett a fehérorosz választásokon. 

  • 2020.08.10

Jót tett Ráhelékkel Szíjj, a királylány most közpénzből hálálhatja meg

Az Orbán Ráhel befolyása alatt álló Magyar Turisztikai Ügynökségtől igényelt támogatást az a Szíjj László, aki kisegítette Tiborcz Istvánt. Izgulunk, hogy vajon megkapja-e.

  • 2020.08.10

Orbán apja havi 20 milliót keres! És ez csak az, amit bevall!

Magyarország jobban teljesít: valaha volt legnagyobb árbevételét érte el tavaly Orbán Viktor apjának, Orbán Győzőnek a cége.