Tiborcz mesekastélyát átlagember nem tudja megfizetni

Tiborcz mesekastélyát átlagember nem tudja megfizetni

Tiborcz István kastélyszállójában egy éjszaka sem jönne ki egy közmunkás havi béréből. De nem is őket várják az Orbán-család birtokán.

Valószínűleg az ország legdrágább szállodája nyílt meg Turán, az egykori Schossberger-kastélyban - írta meg az mfor.hu. Még nyitási akcióban is a megfizethetetlen kategóriába tartozik az átlagemberek számára.

Orbán Viktor vejének kastélyszállójában ha valaki egyedül akarna egy éjszakát eltölteni, legkevesebb 68.000 forintot kellene a recepción hagynia. Ez 14 ezer forinttal több, mint amiből egy közmunkás tengődik egy egész hónapon át.
Egy közmunkás házaspár együtt már meg tudna szállni a luxuskastélyban. Mindkettejük teljes fizetése elég lenne a hotel legkisebb, legolcsóbb szobájára egy éjszakára. Sőt még maradna 5000 forintjuk. Abból talán vehetnének a szálló éttermében két kávét meg krémest.

Az Első Vő a turai kastélyt egy céghálón keresztül 2015 végén szerezte meg, és eleinte nagyon titkolták, hogy hozzá köthető. Csak azután vállalta fel, hogy egy adminisztrációs baki lebuktatta. Tiborcz cége, a BDPST Zrt. 4,5 milliárd forintból újította fel a BOTANIQ névre átkeresztelt kastélyt. 1,9 milliárdot ebből a részben állami tulajdonú Gránit Bank adott kölcsön a miniszterelnök vejének.

Természetesen közvetlen közpénz is van a kastély környezetének megszépülésében. Tura önkormányzata ugyanis egész véletlenül pont most látta jónak, hogy felújítsa a kastélyszálló környékén lévő utcákat 287,1 millió forintos áron.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.10

Példakép: Orbán diktátor haverja épp brutális választási csalást követ el

Eddig is "Európa utolsó diktátoraként" emlegették Orbán haverját, de Lukasenka most szintet lépett a fehérorosz választásokon. 

  • 2020.08.10

Jót tett Ráhelékkel Szíjj, a királylány most közpénzből hálálhatja meg

Az Orbán Ráhel befolyása alatt álló Magyar Turisztikai Ügynökségtől igényelt támogatást az a Szíjj László, aki kisegítette Tiborcz Istvánt. Izgulunk, hogy vajon megkapja-e.

  • 2020.08.10

Orbán apja havi 20 milliót keres! És ez csak az, amit bevall!

Magyarország jobban teljesít: valaha volt legnagyobb árbevételét érte el tavaly Orbán Viktor apjának, Orbán Győzőnek a cége.