Nyakunkon a világkatasztrófa: Orbánék nem tesznek semmit

Nyakunkon a világkatasztrófa: Orbánék nem tesznek semmit

Dorosz Dávid szerint súlyosan felkészületlen Magyarország az elkerülhetetlen világválságra.

Kis népességű, nyitott gazdaságú országként Magyarország rendkívül kitett a globális válságok negatív következményeinek. Ezért különösen fájdalmas és történelmi bűn, hogy az elmúlt évtizedben, a történelem legnagyobb fellendülése, az olcsó hitelek és tonnányi EU-s pénz korában,

Orbán Viktor sem a klímavédelem, sem az oktatás, sem a nemzetközi szövetségi rendszerünk megerősítésében nem tett semmit, hogy felkészítse az országot az előttünk álló viharra.

A fenti sorokat Dorosz Dávid klímavédelemért és fejlesztésekért felelős főpolgármester-helyettes írta az Azonnali.hu oldalon. (Tevékenységéről már korábban is beszámoltunk a témában.)

A politikus szerint:

Ehelyett a munka abba ment, hogy pár ezer családot a globális gazdasági elit részévé tegyen. Így most egy fogyó népességű, nagy mértékben automatizálható munkahelyekkel rendelkező, a világátlagnál jobban melegedő, felrobbanó egyenlőtlenségekkel terhelt ország fut neki az emberi történelem talán legnehezebb évtizedeinek. Lényegében bilincsbe vert kézzel, bekötött szemmel megyünk be a ringbe.

A megoldás csak politikai lehet. Csak kemény, tudatos, jól szervezett politikai aktivizmus, és arra épülő politikai erő hozhat olyan változást, ami elkezdi az országot klíma-, oktatási, gazdasági, és technológiai szinten felvértezni a következő évtizedekre. Október 13-a megmutatta, hogy ez nem lehetetlen. De még rengeteg munka áll előttünk. A könnyű nap tegnap volt.

 

Földünk ökoszisztémáját alapjaiban érinti a népességrobbanás:

a mai 7,7 milliárdos népesség az ENSZ középutas előrejelzése szerint 2050-ben 9,8 milliárdra, 2100-ban pedig 11,2 milliárdra növekszik.

A megnövekedett lakosságnak több élelemre (2050-ben hatvan százalékkal többre), vízre (minden évben egy százalékkal növekszik a globális vízigényünk), és energiára (2040-ig harminc százalékkal több) lesz szüksége.

Mit kezd ezzel majd az a kormány, aki a következő évek változásait csak klímahisztinek állítja be?

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.22

Időjárás-előrejelzés

Milyen idő várható ma, holnap és holnapután?
  • 2020.09.15

A szeptemberi kánikula után pénteken jön az igazi ősz

A napokban még kiélvezhetjük a meleget, de aztán hűvösebb idő köszönt be. A hétvégén hűvös, de kellemes kirándulóidő várható.

  • 2020.08.13

DK: Minden nap számít a parlagfű elleni küzdelemben!

A kormánynak többletforrást kell biztosítania a parlagfű elleni védekezésre - jelentette ki Oláh Lajos.